За нас

Хотел Рила София

Хотел Рила е разположен на ненадминато място в центъра.
На кратко пешеходно разстояние са повечето софийски забележителности, заобиколени сме от музеи, театри, банки, ресторанти, барове, дискотеки и магазини.
Хотел Рила съчетава по уникален начин съотношението качество – разположение – цена.

Хотелът разполага с 110 стаи:

Събития

Конференции и събития

Функционални, просторни и слънчеви зали, предлагащи възможност за различни видове мероприятия – срещи, събития, изложения, презентации, обучения, семинари. Шест конферентни зали с капацитет от 25 до 70 места с професионално оборудване.

История

Началото

Хотел „Рила“ отваря врати през 1962 г.

Това е хотелът на Политбюро на ЦК на БКП и същевременно най-луксозната сграда по онова време. Достъп до сградата получават само членовете на държавното управление.

Очевидци разказват за тунелите свързващи хотел „Рила“ с всички важни държавни сгради в района, а към ресторанта на хотела е изградена лаборатория за изследване на храната на управляващите.

Всички високопоставени гости и правителствени делегации са настанявани тук. През 60-те и 70-те години гости на правителствения хотел са Юрий Гагарин, Валентина Терешкова, актьора Вячеслав Тихонов, художниците баща и син Рьорих, Девика Рани и други. В по-ново време списъкът на известните личности продължава с имена като Масако Оя, Княгиня Мария Луиза, Емил Камиларов, Дина Шнайдерман.

Едно е сигурно, със своята бурна над 50-годишна история и с милионите си прикривани и явни гости, хотел ”Рила” пази много тайни!

В сърцето
на София

На метри от хотела са Президентството, Народния театър, Археологическия музей и бул. Витоша. На кратко пешеходно разстояние са повечето софийски забележителности като Националната опера, катедралата Александър Невски, Руската църква, Националния дворец на културата и много други. Заобиколени сме от музеи, театри, банки, ресторанти, барове, дискотеки и магазини.